top of page
חיפוש
תמונת הסופר/תUzi Lumbroso

תוכנית הפרימיום - השקעה בחברות טכנולוגיה מעולות

עודכן: 17 בדצמ׳ 2019

מה היום?

  • עלית חברות הטכנולוגיה בהן אנו משקיעים

  • מה עדיף, לפזר השקעות כדי "למזער סיכונים" או להתמקד בהשקעות בודדות כדי למקסם תשואה?

  • מה וורן באפט חושב שעדיף?

  • תוכנית הפרימיום הושקה - מהי תוכנית הפרימיום?


ההתפתחות הטכנולוגית ב 30 השנים האחרונות היא אקספוננציאלית (מאיצה) והחברות המובילות בעולם היום במונחי שווי שוק הן טכנולוגיות, דבר שלא היה קיים לפני 15 או 20 שנה. מגמה זו אף תאיץ בעתיד וחברות הטכנולוגיה ככלל, יאיצו את גדילתן. אנליסטים רבים מעריכים כל שנה, שבשנה הבאה השוק ירד, ותוהים כיצד השוק ממשיך ועולה כבר למעלה מ 10 שנים ללא נפילה משמעותית? למעשה, סקטורים כמו תעשיית הרכב המסורתית (פורד), הבנקאות ותעשיות מסורתיות אחרות בארה"ב (GE),באירופה, סין ויפן, יורדים, אך במונחי שוק ובמדדים הם פחות משמעותיים. חברות הטכנולוגיה, שהן הגדולות בעולם במונחי שוק, עולות, וסוחבות איתן את כל המדדים.


איך אנחנו משקיעים?

אנחנו משקיעים בחברות טכנולוגיה בינוניות שאנחנו מאמינים שתהיינה גדולות מאוד בעוד 5-10 שנים, ובחברות גדולות כבר היום שאנו מאמינים שימשיכו לגדול בקצב מרשים. על פי הערכותינו החברות הקטנות והבינוניות שבתיק הפרימיום יעלו בערכן פי 5, 10 ואף פי 20, בעוד שהחברות הגדולות ימשיכו לגדול בעשרות אחוזים.

לפזר השקעות כדי "למזער סיכונים" או להתמקד בכמה השקעות כדי למקסם תשואה

חברות השקעה ויועצים שונים יציעו לכם להשקיע בסלי מניות, בסקטורים שלמים או "לפזר השקעות" ולקנות בין 20-30 מניות, כדי להקטין סיכונים. פעמים רבות אנחנו קוראים דעתם של "מומחים" בעיתונים מובילים המציעים להשקיע בצורה כזו. לדעתנו, השקעה כזו היא מוטעית אסטרטגית וטובה רק אם אתם לא מתמצאים בהשקעות, לא מעוניינים להשקיע את הזמן הנחוץ לבדיקת השקעותיכם, או מעוניינים להשקיע עם כל "העדר" על מנת למזער סיכון.

לנו לא ברור מדוע לקנות את החברות הגרועות יחד עם הטובות? או אפילו את הפחות טובת במקום רק את המעולות. עדיף להתמקד במספר מצומצם של חברות מעולות, לעקוב אחריהן ולהכירן היטב. כמובן שאנחנו עשויים לטעות, אך הסיכויים שלנו לטעות, לאחר למידה מעמיקה של החברות, קטנים מהסיכויים לדייק. כך שלדעתנו, ברוב הפעמים נהיה צודקים ורק במיעוט הפעמים נטעה.

איך אפשר להכיר מצוין ולעקוב אחרי עשרות חברות ותחומים? זה פשוט לא מעשי. אנחנו מתמקדים במספר מצומצם של חברות ותחומים. ככל שנחקור, נלמד ונעקוב אחרי מספר מצומצם יותר של חברות, יש סיכוי טוב יותר שלא נטעה.


מה וורן באפט חושב על מיקוד או פיזור השקעות?

אחד המשקיעים המוערכים בשוק ההון הוא וורן באפט. את מה שוורן באפט ושותפו צ'ארלי מנגר חושבים על פיזור השקעות או מיקוד במספר השקעות מצומצם, ניתן לראות בסירטון הבא:




שירות הפרימיום

שירות הפרימיום מציע השקעה במספר מצומצם של חברות מעולות. ליתר דיוק ב 7 חברות שיוצרות תיק השקעה מאוזן, שהוא לדעתנו הטוב ביותר בעת הזו. המטרה היא להשקיע בחברות שיעלו פי 5, פי 10 או אף יותר בחמש השנים הבאות. זאת יחד עם השקעה בחברות גדולות שימשיכו לגדול בצורה יציבה לאורך זמן. חברות אלו נעדכן ונוסיף להן עוד כארבע חברות נוספות בחודשים הקרובים.

בשירות הפרימיום תוכלו למצוא תיאור של החברות, עיסוקן, השוק שלהן וגודלו, מה אנחנו אוהבים בכל חברה ומדוע אנו חושבים שכדאי להשקיע בה, מצבה בשוק ומתחרים פוטנציאליים, מהם הסיכונים, איכות המנכ"ל וההנהלה, ועוד.

הפרמטרים החשובים לנו להשקעה, שאותם שיקללנו ולפיהם דרגנו את החברות הם:

  • ההנהלה וטיב המנכ"ל

  • גודל השוק ויתרונות החברה בשוק זה

  • יכולת הביצוע וטיב המוצר או השירות

  • תלות ונאמנות הלקוחות למוצרי החברה (Stickiness)

  • קצב עליית המכירות

  • קצב עלייה ברווחים או הקטנת ההפסדים

  • פוטנציאל הגידול: היכולת להכפיל את ערך החברה פי 5 או יותר ב 5 -10 השנים הבאות, ביחס לסיכון.

כדי לבחור את שבע החברות שמוצגות בשירות הפרמיום ערכנו מחקר ובדיקה מעמיקים על מאות חברות. שיקלול של הפרמטרים הנ"ל דירג את החברות אותן סקרנו ואיפשר השוואה בין החברות השונות.

חשוב להדגיש:

​מובהר כאן ומודגש, כי המאמרים והמידע המתפרסמים בשירות הפרימיום ובבלוג עצמו מסופקים כשירות מידע בלבד ולא כהמלצות קנייה או מכירה של נייר ערך או מכשיר פיננסי אחר, ואין לראות בהם תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, לשיווק השקעות או ייעוץ השקעות, לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן.

חשוב להבין כי במידע הנכתב במאמרים, עשויות ליפול טעויות וכן עשויים לקרות שינויים בשוק ו/או שינויים אחרים, וכי עלולות להתגלות סטיות בין הנתונים הנכתבים למצב החברות בפועל.




85 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page